12/06/2017

„NE INVATA SCOALA SA COLECTEM SELECTIV”

Programul educational „NE INVATA SCOALA SA COLECTEM SELECTIV”    a ajuns la editia a VII – a !!!!

 

Începând cu luna august 2010, SC Pregoterm SA Vulcan a devenit partener cu S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A. București, societatea care a preluat responsabilitatea valorificării și reciclării ambalajelor introduse pe piață de marile companii producătoare sau importatoare de produse ambalate.
Pentru un mediu mai curat, S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A. a lansat la nivel national un program prin care sprijină educația ecologică despre colectarea selectivă. Programul constă în distribuirea gratuită a manualului “Învățăm să reciclăm ambalaje” și a ghidului pentru educatori în școlile din localitățile în care se desfășoară colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje.
Partenerii acestui program educațional sunt S.C. Pregoterm S.A. Vulcan, Consiliul și Primăria Municipiului Vulcan, Consiliul și Primăria Orașului Aninoasa și S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A., cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu.
În urma discuțiilor purtate cu S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A., s-a stabilit un grup de inițiativă la nivelul S.C. Pregoterm S.A. Vulcan care s-a ocupat de derularea înteregului eveniment. Din grupul de inițiativă au făcut parte: Director general ing. Danci Marius Daniel, Șef birou comercial ec. Majos Nicolae, Șef secție producție, ing. Onceriu Cezar, Șef compartiment informatică ing. Manea Nicolae.
Programul național “NE ÎNVAȚĂ ȘCOALA SĂ COLECTĂM SELECTIV” reprezintă o noutate atât din punct de vedere al conținutului informațional, cât și al formatului revoluționar pe care îl propune: educația experiențială. Prin intermediul activităților dezvoltate, elevii înțeleg beneficiile procesului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, dar și importanța procesului de reciclare asupra mediului înconjurător.  Primăria Municipiului Vulcan sprijină acest proiect de inițiere a copiilor în procesul de colectare separată și reciclare a deșeurilor de ambalaje, într-un mod atractiv și interactiv, prin intermediul unei experiențe multimedia inedite.
Rezultatele foarte bune realizate în anii trecuți în programul “NE ÎNVAȚĂ ȘCOALA SĂ COLECTĂM SELECTIV” ne-au dovedit că interesul și pasiunea elevilor pentru colectarea separată a deșeurilor de ambalaje au depășit așteptările noastre. Dorința de a trăi într-o lume mai curată în care colectarea separată este o realitate și nu un vis, ne-a determinat să ne îndreptăm spre cât mai mulți copii. Sperăm că și în acest an să obținem rezultate la fel de bune și cât mai mulți elevi să beneficieze de programul educațional “NE ÎNVAȚĂ ȘCOALA SĂ COLECTĂM SELECTIV”.


Dupa fetivitatea de premiere, s-a vizionat un film desene animat 3D.

Fotografie din cadrul de premiere 2016 Cinematograf LUCEAFARUL Vulcan

 


Fotografii din cadrul festivitatilor de premiere. Sala de sport, Mun. Vulcan

Fotografii din cadrul festivitatilor de premiere. Sala de sport, Mun. Vulcan

 


Diorama realizata din material si ambalaje reciclabile.

Diorama realizata din material si ambalaje reciclabile.

 


Cadouri pentru toti psticipantii

Cadouri pentru toti psticipantii

 


Ambalajele recuclabile – prind culoare

 


Cartonul se poate reutiliza

 


Elevii din clasa a 3-a, a scolilor de pe raza Vunicipiului Vulcan, in vizita la STATIA DE SORTARE din cadrul SC PREGOTERM SA.

 


Juriul constituit cu profesori, invitati, organizatori, si nu in ultimul rand, reprezentanti din cadrul Primariei Mun. Vulcan.

 


Premiile au fost castigate

 


Felicitari tuturor participantilor


Citeste pe aceeasi tema