13/06/2017

COLECTAREA SELECTIVA A DESEURILOR MENAJERE

 

COLECTAREA SELECTIVA A DESEURILOR MENAJERE

Curatenia si sanatatea se afla pe primul loc in abordarea problemelor la S.C. Pregoterm S.A., iar optimizarea procesului de curatenie depinde de ajutorul pe care, dumneavoastra, locuitori ai comunitatii, sunteti dispusi sa ni-l acordati, prin colectarea selectiva a deseurilor.


             Colectarea selectiva reprezinta o parte a procesului de reciclare, prin care materialele reciclabile sunt adunate si transportate spre centre de reiclare. Procesul de reciclare presupune compostarea deseurilor, colectarea separata si tratarea deseurilor pentru reintroducerea lor în circuitul economic. Colectarea selectiva are ca scop protejarea mediului înconjurator. De asemenea, contribuie la o eficienta sporita de utilizarea resurselor.

In anul 2010, Uniunea Europeana a reciclat în medie 35%  din totalul deseurilor reciclabile, in timp ce in România procentul de reciclare este de 3%.

Conform Ordinului nr. 1281/2005, privind stabilirea modalitatilor de identificare a containerelor pentru diferite tipuri de material în scopul aplicării colectării selective, pentru aplicarea la nivel național a colectarii selective, containerele si recipientele de colectare a deseurilor se inscripționează cu denumirea materialelor reciclabile și culoarea specifica pentru fiecare tip de material. Materialele ce pot fi reciclate sunt: hartie, sticla, plastic si metal.

Colectarea selectiva se realizeaza prin intermediul a 3 containere, de culoare și destinatii diferite, astfel:

Culoarea GALBEN a containerului presupune depozitarea de deseuri din METAL si PLASTIC;
Culoarea ALBASTRU a containerului presupune depozitarea de deseuri din HARTIE siCARTON;
Culoarea VERDE a containerului presupune depozitarea de deseuri din STICLA

                                                                                                                      Sursa:https:wikipedia.org